Supertalent på UiA - STUDIER PÅ SØRLANDET

Kingsley Dankwah er en av de 6621 studentene som i 2014 fikk studieplass på Universitetet i Agder. Han er strålende fornøyd, og anbefaler UiA til alle.

27 år gamle Kingsley Dankwah begynte i august på en master i industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk), og forteller at han vurderte flere alternativer før han valgte UiA.

– Jeg tok bachelorgrad på Høgskolen i Oslo og Akershus, men ønsket å ta masteren i litt roligere og mindre stressende omgivelser enn i hovedstaden. Jeg hadde flere muligheter, men da jeg kom over IndØk på UiA forstod jeg raskt at det var det riktige studiet og det riktige studiestedet for meg. Grimstad har en rekke utrolig tiltrekkende kvaliteter – det er en fantastisk liten by i flotte omgivelser, og folkene her er åpne og hyggelige til enhver tid. Her er det et annerledes, avslappet og studentpreget miljø, og det gjør det til et veldig behagelig sted å være som student. På mange måter minner det meg om Italia, smiler Kingsley.

Han er slett ikke alene. Hele 6621 studenter takket ja til studieplass på UiA i 2014. På spørsmål om hvorvidt han ville gjort det samme igjen om han kunne tatt valget på ny, er Kingsley klar:

– Ja, uten tvil! Jeg anbefaler UiA som studiested til alle! Jeg tror det er fornuftig å ikke gå fast i gamle vaner, men å bryte ut av mønsteret og komme seg inn i et nytt studiemiljø som kan gi nye utfordringer og erfaringer.

Les mer om å studere på UiA

Kingsley er meget imponert over Grimstad, som han omtaler som en fin liten by med et flott campus.

Kingsley er meget imponert over Grimstad, som han omtaler som en fin liten by med et flott campus.

– Drar stor nytte av studiet

Kingsley etablerte på sitt andre år av bachelorstudiet et agenturfirma, My Alter Ego, hvor han importerer klær og tilbehør til norske butikker.

– Jeg og kameraten min var lei av det litt kjedelige utvalget i butikkene og valgte å gjøre noe med det selv. Driften av dette selskapet var en viktig faktor i mitt valg av IndØk-studiet. Jeg ønsket nemlig en bred kompetanse i stedet for å spisse meg inn mot ett enkelt fagområde, og det får jeg her.

IndØk-studiet på UiA gir blant annet fordypning innen bedriftsøkonomi og strategisk økonomistyring - ledelse av verdikjeder, logistikk og innkjøp/anskaffelse og innovasjonsprosesser – prosjektledelse – og teknisk risikostyring og kvalitetsledelse.

– Det er ikke tvil om at jeg vil dra stor nytte av dette studiet videre inn i arbeidslivet. Foreleserne er dyktige, og vi er en flott gjeng i klassen som alle er motiverte for å lære mer. I tillegg er skolen fysisk fin, med spennende arkitektur, store uteområder og alle fasiliteter som trengs i en studiehverdag, fastslår masterstudenten.

Les mer om IndØk

IndØk-studiet gir kompetanse rettet mot ledelse av teknologiske områder og til mer analyseorienterte stillinger.

IndØk-studiet gir kompetanse rettet mot ledelse av teknologiske områder og til mer analyseorienterte stillinger.

Mye å gjøre utenom studiet

Bluebox er studentenes kulturhus i Grimstad, og et populært samlingspunkt. (Foto: @blueboxgrimstad på Instagram)

Bluebox er studentenes kulturhus i Grimstad, og et populært samlingspunkt. (Foto: @blueboxgrimstad på Instagram)

Selv om studiene krever sitt, passer Kingsley på å også finne tid til annet enn skole. Og på UiA har han mye å velge blant.

– Det finnes en rekke studentforeninger og arrangementer man kan delta i. Jeg er en type som ikke klarer å la være å involvere meg, og har allerede inntatt rollen som leder for linjeforeningen IndØk Sør, som sørger for møtepunkter og tett kontakt mellom studenter og bedrifter, og er medlem i Karrieredagen. Det er dog veldig mye annet å engasjere seg i og underholde seg med utenom studiene. Det er med på å skape et meget godt samhold blant studentene her, og gjør det gøy å være student på UiA, fastslår Kingsley, som også har vært med på å starte Innovasjon UiA, et program som i samarbeid med DNB skal gi kapitalstøtte og veiledning til studenter som har gode forretningsideer.

Les mer om de mer enn 50 studentforeningene ved UiA

Kingsley Dankwah er en av 20 deltakere i Talentjakten. Klikk på bildet for å lese mer.

Kingsley Dankwah er en av 20 deltakere i Talentjakten. Klikk på bildet for å lese mer.

Ekte norske talenter

Kingsley har også kvalifisert seg til å bli utnevnt som en av 20 fremste studenter i Talentjakten, et program som har som mål å fremheve og utfordre Norges toppstudenter, med ekstra engasjement, driv og skaperkraft.

– Det var egentlig en tilfeldighet at jeg ble med, men jeg sendte inn en søknad og tenkte at «det verste som kan skje er ingenting», så jeg hadde ikke noe å tape. Jeg er glad for å være med – det er en utrolig interessant og lærerik opplevelse. For meg er det viktig å alltid si ja og prøve å takle utfordringer man blir presentert. Det lærer man mye av. Som min far sier – «man må være i bevegelse for å snuble over noe», ler studenttalentet, som har satt opp en femårsplan der målet er å bli leder på høyt nivå, enten i eget firma eller i et større konsern.

Vil du følge i Kingsleys fotspor? Se alle studiene du kan velge blant på Universitetet i Agder